Zaklady Mięsne WOLAS Sp. z o.o., Jeleśnia 34-340, ul Suska 40
tel. (033) 863-66-89, fax. (033) 860-02-46, e-mail: zmwolas@zmwolas.pl
Wykonanie: aNs © 2k6
Zakłady Mięsne WOLAS

Wyroby tradycyjne

Staropolska tradycja produkcji wędlin
Tradycyjna metoda parzenia i wędzenia wędlin w dymie o aromacie wyczuwalnym podczas spożywania. Procentowa zawartość soli zwyczajowo dodawana w gospodarstwie domowym. Tradycyjna receptura pozwala na uzyskanie wydajności mniejszej niż 100% np: w przypadku kiełbasy staropolskiej, szynki staropolskiej, polędwicy staropolskiej 100 g gotowego wyrobu uzyskano ze 110 g mięsa.

Różnice między produktami dostępnymi na rynku a wyrobami tradycyjnymi
Wyroby tradycyjne przygotowywane są ekologicznie i bez konserwantów np. POLIFOSFORANÓW. Polifosforany stosowane są do produkcji prawie wszystkich produktów dostępnych na rynku. Pomagają związać wstrzykiwaną do produktu wodę, a także, maskują jego wady. Nadmiar polifosforanów rujnuje gospodarkę wapniową organizmu. Staropolska receptura, przekazywana z pokolenia na pokolenia, jest gwarancją wyrobu bez sztucznego zwiększenia objętości. Tradycyjne metody produkcji zapewniają właściwy smak i aromat. Wyroby produkowane tradycyjnymi metodami znakomicie smakują na zimno, a także idealnie pasują do dań na gorąco. Wyroby tradycyjne można zamrażać, bez obaw o utratę smaku iu jakości.

Produkty Tradycyjne
Produkty Tradycyjne
Wędliny, Wędzonki, Mielonki